Rick van der Ven

Rick van der Ven is een Nederlands handboogschutter. Hij nam deel aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen en van 2016 in Rio en heeft zijn focus nu op die van Tokyo gezet. Hij schiet linkshandig.

Rick van der Ven begon met boogschieten toen hij acht jaar was. Kwam een aantal jaren later in het Nationale (jeugd)team en boekt nu met het nationale (senior)team internationaal succes.

In 2009 won hij bij het WK junioren in het Amerikaanse Ogden een zilveren medaille. Twee jaar later bij het WK junioren werd hij individueel vierde, met het team derde en met het gemengde team tweede.

De handboogschutters behoren inmiddels tot de top-8 van de wereld.

Rick schiet met de recurveboog. Deze boog dankt zijn naam aan zijn uiterlijke vorm. In tegenstelling tot de eenvoudige longbow, hebben de werparmen van een recurveboog uiteinden die van de boogschutter afbuigen (re-curve).

Hij nam al eenmaal deel aan de Olympische Spelen, waar hij de vierde plaats behaalde.

Sinds 2009 traint Van der Ven op Sportcentrum Papendal waar hij tevens werktuigbouwkunde studeerde aan het ROC Rijn IJssel in Arnhem en werkt hij als productontwikkelaar bij een groothandel in handboogartikelen.

Geboren op 14 april 1991 in Oss.

 

 

 

 

 

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rick_van_der_Ven