Marten Hendriks

Marten Willem Hendriks is een kunstenaar

 

Marten Hendriks stamt uit een gezin van rechercheurs. Zijn vader was een bekende politieman in het oosten van het land. Ook zijn oudere broer werkte als rechercheur.

Marten Hendriks studeerde van 1958 tot 1963 aan de Arnhemse Academie voor Kunst en Kunstnijverheid. Aan die Academie was hij van 1977 tot 2001 verbonden als docent van de afdeling Vrije Kunst. In 1971 en in 2001 organiseerde het Arnhemse Museum van Moderne Kunst solotentoonstellingen van zijn werk.

De eerste tien jaar van zijn beroepspraktijk schilderde en tekende Hendriks voornamelijk. In 1972 had hij zijn eerste grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum Arnhem. Deze recensie gaf hem het inzicht dat hij niet zijn hele leven met schilderen wilde oefenen. Hij begon te experimenteren met allerlei materialen en middelen. Zijn interesse in graphics resulteerde in 16mm films en performatieve activiteiten. Ook ontwikkelde hij videokunst, geluidskunst, mailart en allerlei andere apps voor zijn visuele ideeën.

 

De meest uiteenlopende disciplines als ruimtelijk werk, fotografie, film en geluid, video, diaprojecties, boeken en installaties heeft Marten Hendriks naast en in samenhang met elkaar aangewend.

 

* Geboren 18 November 1941 in Doetichem

 

http://martenhendriks.nl/

 

 

 

 

bron: https://www.zwaluwkamer.nl/marten-hendriks/