Dejan Čurović

Voetballer. Rug nummer 14

Dejan Čurović (Servisch: Дејан Чуровић) was een Servisch voetballer die als aanvaller speelde. In Nederland is hij vooral bekend van zijn tijd als spits van Vitesse. Zijn bijnaam was DJ Superstar.

Dejan Čurović speelde in Joegoslavië voor FK Zemun en Partizan Belgrado.
In Nederland is hij vooral bekend van zijn tijd als spits van Vitesse. In Arnhem vormde hij een succesvol duo met de Griek Nikos Machlas.

Hij stopte in 2003 met het spelen van betaald voetbal.

Vrijwel direct na zijn loopbaan als actieve speler werd hij bij FK Zemun technisch directeur. Deze functie vervulde hij vijf jaar. In 2011 tekende hij een contract als technisch directeur bij FK Inđija. De laatste jaren was hij actief als scout/spelersbegeleider. Čurović bleef ook na zijn voetbalcarrière trouw aan Vitesse. Als het even kon was de Joegoslaaf in Arnhem te vinden. Zo maakte Čurović deel uit van het gelegenheidsteam van oud-Vitesse, dat bij diverse gelegenheden in actie komt.

Op vrijdag 21 december 2012 onthulde Čurović op de plek van de voormalige hoofdingang aan de Dominicanenweg een gedenkteken. De onthulling was precies vijftien jaar na de laatste wedstrijd op Nieuw-Monnikenhuize. In 2017 won Vitesse de finale van de KNVB beker tegen AZ. Čurović reikte de beker uit aan aanvoerder Guram Kashia.

Čurović overleed op 11 augustus 2019 na een kort ziekbed op 51-jarige leeftijd. Zijn dood kwam voor de buitenwereld nogal onverwacht, maar in kleine kring was bekend dat hij leukemie had. Aan de gevolgen daarvan overleed hij. Hij werd op 13 augustus herdacht en begraven op de begraafplaats van Bežanija.

 

* Geboren op 10 augustus 1968 in Zemun, Servië

†  Overleden op 11 augustus 2019 in Belgrado, Servië

 

 

 

 

 

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dejan_%C4%8Curovi%C4%87