Cees van der Pluijm

Cornelis Leonardus (Cees) van der Pluijm was een Schrijver van poëzie, toneel, liedteksten, columns, verhalend proza, reclameteksten, lezingen, essays, boekrecensies

Cees van der Pluijm publiceerde ook onder de pseudoniemen Peter Coret, Paul Lemmens, Steven Stalknecht en Liesbeth Porringa.

In de periode 1994-2014 was hij docent poëzie schrijven, beschouwend schrijven, & kunst- en cultuurgeschiedenis aan de opleiding Writing for Perfomance van de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Daarnaast was hij werkzaam als communicatietrainer en trainingsacteur, als presentator (onder meer van theatertalkshows), en opende hij congressen met op maat gemaakte acts.

Van 1993 tot 1997 was hij als tekstschrijver verbonden aan Theaterbedrijf ORIËNT, een toneelgezelschap te Nijmegen.

Van augustus 1994 tot maart 2013 was hij columnist voor de Gay Krant.

Van november 2006 tot november 2011 schreef hij als Radiodichter maandelijks een gedicht over de Gelderse actualiteit voor de programma’s ‘Vandaag de dag’ en ‘Van Spijk tot Spijk’ van Omroep Gelderland.

Sinds de herfst van 2005 was Cees van der Pluijm Parkdichter van het Arnhemse Sonsbeekpark en schreef hij vier keer per jaar een gedicht over het mooiste park van Nederland.

Nog geen week nadat hij zijn boek over Radio Kootwijk presenteerde overleed hij aan een hartstilstand op 60 jarige leeftijd.

 

* Geboren op 12 januari 1954 in Radio Kootwijk

†  Overleden op 14 december 2014 in Arnhem

 

 

 

 

 

Bron: http://www.vanderpluijm.demon.nl/biblio.html