Edward Sturing

Edward Jeroen Sturing is een Nederlands voormalig voetballer.

Sturing begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs van A.S.V. Apeldoornse Boys. Hierna speelde hij op profniveau vijf seizoenen bij de De Graafschap alvorens de overstap te maken naar Vitesse. Daar stond hij elf seizoenen in de basis en vervolgde er zijn carrière als (assistent) trainer.

Sturing kwam drie keer uit voor het Nederlands elftal en woont in Eerbeek. In 2006 werd Sturing hoofd jeugdopleidingen bij PSV waar hij in 2007 de prijs voor Beste Jeugdopleiding van Nederland in ontvangst kon nemen. Deze functie oefende Sturing uit tot medio 2008.

Vanaf 2008/09 was Sturing assistent-trainer van Hans Westerhof bij Vitesse, maar na het ontslag van Hans Westerhof was Sturing weer tijdelijk de hoofdverantwoordelijke. Hij werd opgevolgd door Theo Bos. Vanaf het voetbalseizoen 2009-2010 was Sturing als hoofdcoach bij FC Volendam actief.

In 2014 keerde Sturing weer terug bij Vitesse. De oud-speler en trainer van de Arnhemmers werd prestatie- en talentencoördinator van de Vitesse Voetbal Academie en assistent-trainer bij Jong Vitesse.

 

* Geboren op 13 juni 1963 in Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Sturing